Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 70 de lei, transport
gratuit prin Poştă!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Damnatiunea lui Faust (Vinil)
* Fotografiile au caracter informativ
Compus de Berlioz Hector
Share/Bookmark
Lansat în: 1977
Suport: Disc de vinil
Casa de discuri: Electrecord

Stare: excelentă
4.6/114
Din păcate, stocul a fost epuizat. Albumul a fost la ofertă, la preţul de 23.00lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
23.00 lei
31.00 lei
Economiseşti: 8.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre album:
Hector Berlioz s-a născut în 1803 în localitatea La Cote-Saint-Andre, din Isere, începându-şi educaţia muzicală chiar în localitatea natală, unde tatăl lui era medic. A învăţat să cânte la flageolet, la flaut şi la chitară. La şaisprezece ani, înzestrat cu câteva noţiuni teoretice rudimentare, pe care le culesese din tratatele de armonie ale lui Rameau şi Catel, ca şi din Elemente ale muzicii de Alembert, a scris un cvintet pentru flaut şi cvartet de coarde. După obţinerea bacalaureatului, în 1821 pleacă spre Paris pentru a urma studii de medicină, la dorinţa tatălui său. Dar el frecventa mai degrabă Opera decât amfiteatrele facultăţii şi avea o admiraţie pasionată pentru Gluck. Din 1823, începe să studieze compoziţia cu Lesueur, în particular, iar în toamna aceluiaşi an, începe să scrie o Misă solemnă, care avea să fie interpretată în 1825, pe cheltuiala lui, la biserica Saint-Roch. Chiar dacă această misă a fost foarte apreciată, ea şi-a lăsat autorul cu multe datorii. Iar Berlioz trăia în condiţii foarte modeste.

Vocaţia: muzician
În această epocă, tânărul Berlioz îl descoperă cu entuziasm pe Weber. De altfel, el trecea dintr-o pasiune în alta cu un firesc dezarmant. Eliminat la concursul pentru premiul Romei (1826), îşi vede părinţii opunându-se vocaţiei lui artistice. Mama lui îl blesteamă, dar tatăl sfârşeşte prin a ceda. Se înscrie atunci la Conservator, unde studiază compoziţia cu Lesueur, iar contrapunctul şi fuga cu Reicha. În 1827, se prezintă din nou, fără succes, la concursul pentru premiul Romei. Puţin mai târziu, este subjugat de Shakespeare, ale cărui Hamlet şi Romeo şi Julieta se jucau la Odeon. În acelaşi timp, se îndrăgosteşte la nebunie de actriţa irlandeză care interpreta rolurile Ofeliei şi Julietei, Harriet Smithson. În curând, avea să suporte un nou şoc artistic, văzând Faust de Goethe. Destinul lui muzical era deja trasat.

În 1828, Berlioz se prezintă pentru a treia oară la concursul Romei şi obţine al doilea mare premiu. Compune Opt scene din Faust.
 
Alte muzică din categoria Muzica opera si opereta
 
 
Produse văzute de tine:
23.00 lei
Damnatiunea lui Faust (Vinil)
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa