Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 50 de lei, transport gratuit!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta O piatra pe cer
* Fotografiile au caracter informativ
Scrisă de Asimov Isaac
Editura: Univers
Colecţie: Colectia romanelor stiintifico-fantastice
Anul: 1984
Nr. pagini: 236
Stare: uzată
4.8/54
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 3.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
3.00 lei
4.00 lei
Economiseşti: 1.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Cartea este in stare avansata de uzura. Face parte din Seria Imperiului Galactic și din Seria Fundația.

Această lucrare este primul roman al său (câteva capitole din seria Fundației apăruseră în reviste SF începând cu anul 1942, dar Fundația nu a fost publicată în format carte decât în 1951. De asemenea, prin intermediul acestui text se trece de la formatul Fundației - un șir de episoade slab legate între ele, având doar câteva puncte comune - la acela caracteristic unui roman: o narațiune care urmărește în detaliu un singur grup de personaje.)

În cronologia Ciclului Fundației, O piatră pe cer face parte din Seria Imperiului galactic, împreună cu Pulbere de stele și Curenții spațiului. Legătura între aceste trei romane este însă foarte slabă, singurul punct evident pe care îl au în comun fiind că se desfășoară între epoca Spațialilor și cea a Fundației; timpul, localizarea și subiectul sunt distincte.

În acest roman, spre deosebire de Sfârșitul eternității, călătoria în timp se face în sens unic (spre “înainte“) și în mod necontrolat. Este, într-o oarecare măsură, posibil să fie vorba despre aceeași tehnologie, care aici să fi fost folosită accidental, întrucât Asimov sugerează o legătură de acest fel în cadrul romanului Marginea Fundației (deși nu a clarificat nicăieri în mod explicit situația). Se poate bănui că doar printr-o pură întâmplare ajunge omul din trecut într-un moment de importanță crucială, având astfel posibilitatea să modifice în mod semnificativ istoria.

Acțiunea are loc in anul 827 al Erei Galactice (aproximativ 11000 AD). Un croitor din anul 1949 ajunge să fie transportat zece mii de ani în viitor.
 
Alte cărţi din categoria Clasicii literaturii universale
 
Alte cărţi de Asimov Isaac
 
Produse văzute de tine:
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa