Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 50 de lei, transport gratuit!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Crima si pedeapsa vol.1
* Fotografiile au caracter informativ
Editura: Adevarul Holding
Colecţie: Biblioteca Adevarul
Anul: 2010
Nr. pagini: 314

ISBN: 976-606-539-312-7
Stare: nouă
4.9/60
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 11.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
11.00 lei
13.00 lei
Economiseşti: 2.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Capodoperă a literaturii universale, romanul Crimă şi pedeapsă îi oferă cititorului posibilitatea de a studia alcătuirea complexei maşinării care este conştiinţa umană. Pornind de la ideea obsedantă că numai o fiinţă independentă spiritual este capabilă de acţiuni măreţe, Raskolnikov, un student sărac din Sankt-Petersburg, încearcă, asemenea lui Napoleon, pe care-l admira nedisimulat, să se ridice deasupra legilor morale comune, căutând să-şi justifice ante-factum acţiunile criminale.

Post-factum, consideraţiile teoretice care îl împinseseră pe tânăr să comită o dubla omucidere intră în conflict cu propria lui conştiinţă, cu atât mai mult cu cât crima în sine este un eşec: în loc să-l ridice deasupra masei informe a celor mulţi, ca pe un erou animat de idealul unei justiţii superioare, îl face să decadă. Sfâşiat între sentimente antagonice mergând de la mândrie sfruntată la ură faţa de sine, de la dispreţ pentru semeni la nevoia de a-i avea în preajmă, de la disperare surdă la speranţa izbăvirii, Raskolnikov, cuprins de remuşcări, îşi va accepta în cele din urmă condamnarea şi, astfel, va fi mântuit prin suferinţa cea mai cruntă — aceea spirituală.
 
Alte cărţi din categoria Clasicii literaturii universale
 
Alte cărţi de Dostoievski M. Fiodor
 
Produse văzute de tine:
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa