Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 50 de lei, transport gratuit!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Cianura pentru un suras. Buna seara, Melania!, vol. I, II
* Fotografiile au caracter informativ
Editura: Dacia
Colecţie: Scorpionul
Anul: 1975
Nr. pagini: 475
Stare: bună
4.7/35
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 9.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
9.00 lei
12.00 lei
Economiseşti: 3.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Rodica Ojog-Braşoveanu este considerată doamna romanului poliţist românesc. De profesie avocat, întâlnirea cu propriul destin literar a fost, dupa cum ea însăşi mărturiseşte, o întâmplare: “Şi atunci, el mi-a spus: “Uite, dacă scrii cinci pagini până vin de la spectacol, te scot la bar!”(…) de aceea m-am apucat de scris, pentru că unul din visurile mele era să fiu cântăreaţă şi dansatoare de bar.” În urma succesului obţinut cu primul său roman poliţist, “Moartea semnează indescifrabil”, a renunţat la cariera de avocat şi s-a dedicat scrisului.

“Cianură pentru un surâs” deschide Ciclul Melaniei. Are toate ingredientele genului căruia îi aparţine – mai multe crime, un cerc de suspecţi, un poliţist şi ajutorul său, suspans – şi încă ceva in plus: umor, ironie, o fină observaţie psihologică.

Acţiunea romanului se derulează rapid, introducând încă de la început cititorul în miezul conflictului – descoperirea, de către locatarii unui imobil, într-o ascunzătoare din sufrageria comună, a doua tablouri de o valoare inestimabilă -, făcându-l să trăiască alături de eroii romanului tensiunea evenimentelor, nelăsându-i niciun moment de relaxare. Schimburile de replici dintre personaje, precipitate, neaşteptate, pline de ironie şi umor creează senzaţia unui joc de şah în care fiecare mutare este atent gândită.

Personajele sunt create din contraste stârnind, prin ele însele, în cititor, sentimente ambivalente de iubire şi ură, de admiraţie şi dezgust, de apărare şi de revoltă. Deşi reunite de existenţa unui ţel comun fraudulos – vânzarea tablourilor, care ar fi trebuit predate statului, şi împărţirea banilor astfel obţinuţi – relaţiile dintre ele sunt dominate de ură, dispreţ si indiferenţă. Fiecare dintre eroii romanului nutreşte însă şi o ură imensă faţă de propria viaţă, considerând vânzarea ilegală a tabloruilor ca unica şansă de autoîmplinire. Tensiunii create prin desfăşurarea acţiunii – patru crime care se succed rapid, neaşteptat, inexplicabil – i se adaugă astfel tensiunea creată prin descrierea frământărilor interioare ale personajelor care trăiesc dureros incertitudinea atingerii momentului care ar putea să le schimbe viaţa.

Asistăm, în acest roman, la prima înfruntare dintre Melania Lupu şi maiorul Cristescu din care niciunul nu va ieşi caştigător dar care reuşeşte să captiveze şi să farmece cititorul.
 
Alte cărţi din categoria Autori romani
 
Alte cărţi de Ojog-Brasovenu Rodica
 
Produse văzute de tine:
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa